dissabte, de setembre 16, 2006

Tocat i enfonsat.

Tenien molt clar que era evident: cada gest, cada paraula, cada mirada, cada petó, cada somriure, feien pensar que si. La calidesa, la tendresa esculpien una afirmació imponent a les roques de Montjuic. La comprensió, l'aprenentatge, la maduresa....l'estimació i un respecte recentment adquirit els anaven fent cridar un si a sottovocce que cada vegada sonava una escala més amunt. Sense perdre més hores, sense perdre més temps. Sense deixar de ser un, sense deixar de ser l'altre. El sí, flotava a l'aire, surava per les cares de la gent, s'entreveia entre les quatre finestres i quatre portes d'aquell pis-independència-indecència on hi van gastar tants minuts. On hi tenien molts racons per descobrir, molts capvespres per compartir. Molts sopars pendents. El si, s'anava posant l'esmoking, a poc a poc, i es preparava per sortir a escena. Va anar al perruquer, es va empolainar bigoti i botes, i es va preparar per fer la seva entrada triomfal. Un sí, per obrir la porta als viatges, als amics, a les novetats, a la creació...un sí per ser dos i un alhora. Un si per descansar...un si per progressar, un si evident.

però la resposta va ser no.

i es va acostumar a no contestar.

5 comentaris:

Robertinhos ha dit...

just ahir a la nit estava pel castell de Montjuic i no vaig veure cap sí.

Per mi aquell lloc em tranquilitza, m'eleva sobre la voragine de la ciutat i m'agrada anar per pensar un xic.

Un no a vegades sembla tallant, però les respostes canvien. I no es pot estar sense contestar, perquè al cap i a la fi, no contestar és tancar la teva ment i la teva ànima dins teu, sense contacte amb el món. La vida, entre moltes altres coses, és preguntar i contestar. No la deixis escapar.

I recorda, ahora que teniamos las respuestas, nos cambiaron las preguntas.

Un petonàs

Anònim ha dit...

A vegades rebem missatges confusos que malinterpretam. Pot ser el dia que deixis de donar importància a una resposta, que deixis de buscar una resposta en cada gest, aquesta t'arribarà.

Anònim ha dit...

És el que passa quan les coses són entre dues o més persones...

Tens una resposta. Però tu també te n'has de donar una a tu mateixa.

Petons.

Anònim ha dit...

Les tardes de soledat i tristesa a Montjuic també ensenyen que a vegades un si pot voler dir no o a l'inrevés. A vegades no és tan greu que la resposta que rebem sigui la que no esperàvem... sinó que l'important és que siguem capaços de continuar fent preguntes.

Petons

Anònim ha dit...

A vegades escrius coses que em fan un nus a l'estomac, Sid.



Una abraçada
des dels labavos del Boulevard Rosa